’I Børnehøjde’: Autentiske minder fra en uforglemmelig tid

Har du nogensinde kigget tilbage på gamle billeder fra din barndom og mærket et varmt smil brede sig på læberne? Billeder af mudrede støvler, snavsede næser og øjne fyldt med nysgerrighed på verden omkring dig? Det er netop disse uopstillede og uperfekte øjeblikke, der rummer den ægte magi – og som jeg med “I Børnehøjde” ønsker at forevige for jeres børnehave.

Husker du de klassiske skolefotos fra din barndom? Smilende ansigter på hvid baggrund, pænt klædt på og måske med et nervøst blik i øjnene. De har sin charme, men for mig er det de autentiske øjeblikke, der taler stærkest.

Et vindue til hverdagen

Gennem mine billeder får du små fortællinger om vovemod, leg og samvær. Et barn med snavsede fingre og et stort smil, to kammerater der fordyber sig i en fælles leg, eller et glimt i øjet, der afslører en hemmelig spøg. Mine billeder er en hyldest til den uperfekte perfekthed i børnehaven, hvor mudderpøle og fantasi går hånd i hånd.

Inspirationen

Idéen til I Børnehøjde kom fra mine egne gemmer. To fine sort/hvid-billeder fra min børnehaveklasse, fanget af en lærer på en helt almindelig dag. Billederne vækker alverdens minder og indfanger på fineste vis min barndoms ubekymrede glæde.

Øjebliksbilledernes magi

’I Børnehøjde’ handler om autentiske og sjove billeder fra barnets verden. Uanset om de er våde af regn, snavsede fra legen eller bare midt i et fjollet øjeblik, fanger vi børnenes virkelighed, præcis som den er på dagen. Billederne fortæller små historier om nysgerrighed, vovemod, livskraft, venskab, generthed og glimt i øjet – et skønt indblik i børnenes verden, mens vi er på arbejde.

Tid til at udfolde sig

Det er vigtigt at give børnene tid til at vænne sig til mig og mit kamera. Nogle er hurtigt klar til at lege foran kameraet, mens andre har brug for at observere lidt først. Jeg sørger for at have god tid på legepladsen, så alle børnene får mulighed for at deltage.

For børnehaver og forældre

’I Børnehøjde’ henvender sig til både institutioner/dagplejere og forældre, der ønsker autentiske minder fra en uforglemmelig tid. For institutionerne tilbyder jeg et koncept, der er nemt at håndtere og kræver minimal involvering af personalet.

Hvordan foregår det?

Efter en indledende dialog med institutionen besøger jeg børnehaven på en aftalt dag. Vi starter med gruppebilleder og herefter løber jeg rundt på legepladsen og fotograferer rødderne.

Det praktiske

Før besøget udarbejder jeg informationsmateriale, som institutionen kan dele med forældrene. Efterfølgende laver jeg et online galleri, hvor forældrene kan se billederne og bestille print og/eller digitale filer.

Et fleksibelt koncept

Det er naturligvis helt op til den enkelte familie, om de ønsker at købe billeder fra dagen. Institutionen modtager altid et par gratis print af gruppebillederne, og derudover kan de vælge at modtage et udvalg af billeder til brug på hjemmeside og sociale medier.

For alle – eller ej?

Er “I Børnehøjde” for alle? Det tør jeg godt mene. Jeg er selv fuldstændig begejstret for de små, uperfekte øjeblikke, der rummer så meget sandhed og charme. Men jeg er også klar over, at nogle familier foretrækker de klassiske portrætbilleder.

Derfor kan jeg også tilbyde studieoptagelser af enkeltbørn eller søskende enten i mit studie eller i institutionen en weekenddag i samarbejde med forældrerådet.

Kontakt mig for en uforpligtende snak

Er du blevet nysgerrig på “I Børnehøjde”-konceptet? Så tøv endelig ikke med at kontakte mig for en uforpligtende snak. Jeg deltager også gerne i forældremøder – online eller fysisk – og fortæller mere om min virksomhed og mine idéer.

Sammen kan vi skabe en samling af unikke billeder, der for altid vil bringe glæde og minder tilbage til den tid, hvor alt var muligt.

Du kan læse mere om ’I Børnehøjde’ her.

Læs videre