Dokumentarisk familiefotografering: Ægte øjeblikke af kærlighed og kaos

At være en børnefamilie er et liv i fuld fart. Dagene flyver afsted fyldt med rutiner, madlavning, leg, konflikter, vasketøj, spidse legoklodser, trøst, , oprydning, manglende søvn, lektielæsning, putning og alt det derimellem. Oven i det hele jonglerer vi med job, legeaftaler og fritidsaktiviteter. Det er en vild tid – sjov, hård, massiv, fantastisk og værd at mindes.

Hvorfor er dokumentarisk familiefotografering relevant?

Eftermiddagssnack, tandbørstning eller en tur i haven – umiddelbart kedelige og uinteressante ting at have på billeder?

Nej! De her øjeblikke er guld værd. De er ægte øjeblikke med kærlighed og ømhed, som udgør essensen af familielivet.

Hvad er dokumentarisk familiefotografering?

Dokumentarisk familiefotografi handler om at fange livet, de flygtige øjeblikke, i din familie uden indblanding og posering fra min side. Jeg observerer og fanger det, der sker, mens vi er sammen.

Hvorfor jeg er så vild med dokumentarisk fotografering? Fordi alt jeg dokumenterer er ægte øjeblikke: smil, følelser, tårer, kram og kys. Tiden er flygtig, og når jeg kigger på billeder af min egen familie, bliver jeg trukket direkte tilbage til det øjeblik, det sted og den følelse.

Det er næsten som at have en tidsmaskine.

I behøver ikke at pynte jer eller gøre jer til – jeres liv er smukkere, end du kan forestille dig.

Når jeg er på besøg hos jer (uanset om det er et par timer, en halv eller en hel dag), gør jeg mit ypperste for at se jer, opleve jer og vise jer jeres fantastiske liv set fra min vinkel.

Hvorfor er det vigtigt?

Det er værdifuldt at få mulighed for at se det hele lidt udefra og på afstand. At kunne sætte sig i sofaen med en bog fuld af billeder, der viser præcis hvem I er – både når der er kaos og når der er stilhed. At kunne grine af de sjove og trælse situationer, når de er kommet på afstand. At blive rørt af at se jeres nærhed og kærlighed.

Dokumentarisk fotografering handler ikke om at stille sig an, vælge matchende tøj eller genskabe Pinterest-billeder.

Det handler om at forudse øjeblikke snarere end at skabe dem. Det handler om at fange relationerne, personlighederne og interaktionerne i din familie.

Det handler om at vise, hvordan jeres liv føles, ikke hvordan det ser ud.

Det handler om at fange virkeligheden i jeres liv lige nu, så du aldrig glemmer de unikke, fjollede og morsomme personligheder, der får din familie til at skinne.

Det handler om at omfavne både det smukke og kaosset.

Det er med den største respekt, at jeg foreviger jeres familie.

Læs videre